Kezdőlap
Kezdőlap

Szép kártya az Ozorádó Horgászparadicsomban

Tájékoztatjuk, hogy a szállások fizetésénél K&H, MKB és OTP SZÉP KÁRTYÁT elfogadunk!

Üdvözöljük az Ozorádó Horgászparadicsom megújult weboldalán!

Egy völgyben, melyet festői szépségű erdőkkel borított hegyek vesznek körül, a megfelelő infrastruktúra kiépítésével megalkottunk egy horgászparadicsomot.

Szállásfoglalás azonnal az Interneten

Foglalja le néhány perc alatt szállását ONLINE foglalási rendszerünkön keresztül! Hosszú hétvégék, teljes heti programok különféle apartmanokban!

Részletek
Nordic walking

Nordic walking és geocaching

Nordic Walking - gyaloglás az egészségért

A halastavak körüli 250 hektár erdős területen több nehézségi szintű Nordic Walking túraútvonal áll rendelkezésre azoknak a vendégeknek, akik a kikapcsolódás aktív formáját választják. Aktív mozgás, vagy kényelmes séta? Bármelyikről legyen is szó, az erdő csendje és érintetlensége igazi felüdülést jelent vendégeink számára.

Az Ozorádó Horgászparadicsomban a Nordic Walking vagy az egyszerű gyaloglás kedvelői is kiválaszthatják az állóképességüknek és egyéni céljuknak leginkább megfelelő túraútvonalat.

Saját Garmin márkájú professzionális túra GPS programunkban minden erdei út és pályaszakasz megtalálható a leghasznosabb gyaloglást és tájékozódást segítő információkkal együtt, így vendégeinknek nem kell a tájékozódással bajlódniuk, egyszerűen csak élvezhetik az igazi gyaloglás élményét.

Geocaching - kincskeresőknek

A Nordic Walking mellett kiváló családi program a geocaching is, amelyhez bérelhető túra GPS-eket biztosítunk. Ezek a korszerű geocaching eszközök kiválóan használhatóak, mivel adatbázisukba a környék összes geoládája fel van töltve. Önnek csak el kell határoznia magát, és indulhat is az izgalmas kincskeresés…

Ne késlekedjen, a Nordic Walking és a geocaching várja Önt Tolna Megyében, Ozorán!

Ha még nem tudja, hogy hol szeretné kipihenni a mindennapi robotot, de azt igen, hogy aktívan, az érintetlen természet közelségében tenné ezt, akkor foglalja le szálláshelyét most a jobb oldali menüben található online foglalás menüpontban, és válogasson az Ozorádó Horgászparadicsom változatos aktív turisztikai programjai között családja, barátai vagy kollégái legnagyobb örömére!

Mi is az a Nordic Walking?

A Nordic Walking, vagy más néven ski walking ('északi gyaloglás', 'síjárás') specialitása, hogy rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, mozgáskoordinációnkat és izomerőnket. Mindezt a Nordic Walkingban használatos speciális pár bot és egy sajátos gyaloglótechnika segítségével érhetjük el, aminek lényege, hogy egyesíti magában a gyaloglás vagy futás és a sífutás előnyeit.

A botoknak köszönhetően önkéntelenül hosszabbakat lépünk, hiszen így tudjuk biztosítani, hogy a kezek és a lábak természetes ellentétes mozgása megmaradjon. Mindezek mellett a Nordic Walkingban a bot igénybevétele ritmust, dinamikát ad a mozgásunknak, miközben az esetlegesen felszedett kilók szinte észrevétlenül olvadnak le rólunk

Árak:
Nordic walking bot: 990 Ft/nap
GPS(Garmin márkájú) 2 990 Ft/nap

Honnan ered a Nordic Walking?

Talán nem meglepő, hogy a Nordic Walking eredetileg Finnországban alakult ki a 30-as években, mint a síelők leghatékonyabb nyári erőnléti edzésmódszere. Mai formája azonban jóval későbbi, hiszen a 80-as években Tom Rutlin amerikai sportszakember dolgozta ki a Nordic Walking maihoz már nagyon hasonlító mozgásformáját. Végül 2000-ben megalakult a Nemzetközi Nordic Walking Szövetség.

Miért éppen a Nordic Walking?

 1. Kíméli az ízületeket: a Nordic Walking botoknak köszönhetően 30%-al csökkenti a csípő-, és a térdízület terhelését.
 2. Javítja az állóképességet, és mérhetővé teszi a javulást. A Nordic Walking 100%-ban állóképesség fejlesztő sport.
 3. Fejleszti az izmokat: 660 izom 90%-a dolgozik Nordic Walking közben, helyes mozgás esetén a kar, a váll, a nyak és a hát izmai is dolgoznak és ellazulnak, ami az irodai munkában lemerevedett izmok számára igazi felüdülés. Emellett 25%-al javítja a test oxigénellátását az izomterhelés következtében.
 4. Erősíti a szívet és javítja a vérkeringést, még a vénás véráramlást is, így hatékony eszköz lehet a magas vérnyomás elleni küzdelemben. Mindez helyes Nordic Walking technika mellett igaz.
 5. Támogatja a test zsírégetési folyamatait: a Nordic Walking 50-80%-os terhelésére a test zsírégetéssel válaszol, mégpedig 20%-al több zsír elégetésével, mint az egyszerű gyaloglás esetén.
 6. Javítja a stressztűrő képességet: mivel a Nordic Walking kiegyensúlyozza az alapvető hormonok termelését, így természetesen erősíti a szervezet ellenállóképességét.
 7. Hajlékonyabb ízületek, erősebb csontozat: orvosi kutatások ígéretes eredményeket mutatnak a Nordic Walking szerepéről a csontritkulás elleni küzdelemben.
 8. Még az agyat is fejleszti. A javuló vérkeringés az agy vérellátását segíti, míg a diagonál mozgás a koordinációs és egyensúlyozó képességet javítja.
 9. A Nordic Walking csak a szabadban végezhető.
 10. Közösen még hatékonyabb: családok és baráti társaságok számára egyaránt ideális testmozgás és közösségi tevékenység a Nordic Walking, hiszen itt nem a teljesítmény hajszolása a cél. Férfi, nő, idős ember és gyerek egyaránt végezheti.


Mi is az a geocaching?

A geocaching kifejezés a görög geo ('föld') és az angol cache ('rejtekhely') szavakból áll. Szabadidős természetbarát tevékenység, amely az ember ősi kincskereső szenvedélyére alapul, és felhasználja a modern technika (internet, GPS) által nyújtott lehetőségeket is. A geocaching lényege, hogy egy vállalkozó kedvű jelentkező elrejt egy geoládát, amelynek GPS koordinátáit megosztja az interneten, majd a kincskeresők természetjárás közben megkeresik az elrejtett geoládát GPS-ük segítségével. A ládában lévő kóddal aztán igazolják, hogy megtalálták a 'kincset', majd leírhatják és képekkel illusztrálhatják kalandjaikat.

Néhány érdekesség a geocachingről:

 • A geocaching 2000. május 3-án indult világhódító útjára, amikor Dave Ulmer elrejtette az első ládát az Egyesült Államokban.
 • Maga a játék azonban már 150 éves múltra tekinthet vissza, amikor még egyszerű leírások alapján próbálták megtalálni az elrejtett leveleket az akkori kincskeresők.
 • A geocachingben a GPS eszköz nem jelenti a geoláda könnyű megtalálását, hiszen a szabadidős GPS készülékek 10 méteres pontossággal képesek meghatározni a helyet, ráadásul a geoláda elhelyezője, valamint a többi játékos igyekeznek azt jól elrejteni.
 • Hazánkban 2001. június 24-én helyezték el az első geoládát, amelyek száma 2011. július 2-ára elérte a 3000-et, így a hazai kincskeresőkre is számtalan izgalmas kaland és természetjárás vár az Ozorádó Horgászparadicsom környékének érintetlen természeti környeztében is.

Szeretettel várunk minden tapasztalt és kezdő kincskeresőt, valamint biztatjuk őket, hogy járják be a Tolnai Dombság mesés tájait a középkor óta nevezetes Ozoráról.


Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!