Kezdőlap
Kezdőlap

Szép kártya az Ozorádó Horgászparadicsomban

Tájékoztatjuk, hogy a szállások fizetésénél K&H, MKB és OTP SZÉP KÁRTYÁT elfogadunk!

Üdvözöljük az Ozorádó Horgászparadicsom megújult weboldalán!

Egy völgyben, melyet festői szépségű erdőkkel borított hegyek vesznek körül, a megfelelő infrastruktúra kiépítésével megalkottunk egy horgászparadicsomot.

Szállásfoglalás azonnal az Interneten

Foglalja le néhány perc alatt szállását ONLINE foglalási rendszerünkön keresztül! Hosszú hétvégék, teljes heti programok különféle apartmanokban!

Részletek
Paintball

Paintball - Festéklövészet 3 pályán a legújabb markerekkel

A paintball napjaink egyik legkedveltebb csapatjátéka, technikai küzdősportja, igazi adrenalin löket a játékosok számára. Az Ozorádó Horgászparadicsom legújabb fejlesztésének köszönhetően vendégeink 20 000 m²-en élvezhetik a paintball izgalmait. Új paintball pályáink ideális kikapcsolódást kínálnak baráti társaságoknak, vagy cégek csapatépítő tréningjeire. Ezeken a pályákon igazi veszély nélkül élheti meg mindenki a városi akció pillanatait, vagy akár a dzsungelharc élményét Tolna Megyében, Ozorán.

A Vár, Város és Speed pályák lehetőséget biztosítanak a paintball játékban rejlő minden izgalmas szituáció eljátszására. Az 'ős-paintball' 'Zászlószerzés' játék fejleszti a csapaterősítés stratégiai elemeit, valamint a csoportdinamika közvetlen megtapasztalásához juttatja a játékban résztvevőket. 'Az utolsó emberig' tartó paintball küzdelemben kifejezetten a taktikai gondolkodást építhetjük be az akció dús játék élményébe. A 'Várfoglalás' során a paintball fejleszti a csoportidentitást, segíti a tagok összeszokását, valamint régi történelmi szituációk újraértelmezését is lehetővé teszi. Végül a 'VIP személy' elnevezésű paintball játék egy igazi akciófilm szereplőjének élményével gazdagítja a játékosokat.

Az Ozorádó Horgászparadicsomban mindezt a legújabb paintball eszközökkel játszhatják vendégeink (többek között Tippman 98 és Tango One paintball markerek és V-Force páramentes paintball maszkok), amelyek nem csupán az intenzív élményt garantálják, hanem azt a biztonságot is, ami egy ilyen harci játék során egyértelmű prioritást jelent számunkra.

Látogasson el hozzánk, és tegye próbára csapata képességeit paintballban!

Biztosak vagyunk benne, hogy a játék felszabadító élményén kívül számtalan tanulságos szituáció is adódik majd a játék során, amelyen keresztül mélyülhetnek a baráti kapcsolatok, vagy éppen tisztázódhatnak a cégen belüli problémák.

Foglaljon paintball pályát Tolna Megyében, Ozorán online a jobboldali menüben!

3 kiépített pálya: Speed, Városi, Vár

Felszerelések: Tippman 98 és Tango One markerek, V Force páramentes maszkok, terepszínű overall, hölgyeknek védőmellény, kiváló minőségű lőszerek, sűrített levegős rendszer.

Felszerelés: maximum 30 fő részére felszerelés biztosítás.

Árak:
Alapdíj: 5 000Ft/fő
További lőszerek: 13Ft/db
Pályabérlési lehetőség: minimum 10 főtől

A paintball nemzetközi szabályai:

1998-ban jött létre az International Paintball Players Association (IPPA), amely lefektette a napjainkig érvényben lévő biztonsági előírásokat, amelyeket a hazai paintball életben is betartanak:

 1. Csak olyan paintball palackok használhatóak, amelyek érvényes nyomáspróbával rendelkeznek.
 2. Ahol a paintball markereket használni lehet, ott a maszkot folyamatosan viselni kell.
 3. Csőtömítésre a csőzsákon kívül mást felhasználni tilos.
 4. A markerek tűzgyorsasága max. 10,5 golyó/másodperc lehet.
 5. A megengedett torkolati sebesség max. 300 láb/másodperc lehet.
 6. A paintball játékos 10 fok fölött 2 réteg ruházatot viselhet, 10 fok alatt pedig 3-at.
 7. A játékot a paintball pálya határain belül kezdik, olyan módon, hogy a markercsövek hegyének a bázisállomást érintenie kell.
 8. Annak, aki kiesett a játékból, köteles fejre tett kézzel a dead boxba menni a lehető legrövidebb úton.
 9. Narancssárga felszerelés használata tilos.

Néhány érdekesség a paintball történetéből:

 • A paintball története az 1970-es években kezdődött, amikor James Hale a Daisy gyárában megalkotta az első paintball markert, amely ekkor még nem sporteszköz volt, hanem fák és haszonállatok megjelölésére használták. Egy év kellett, míg a paintball markerben felfedezték a szórakoztató szabadidősport lehetőségét.
 • Az első paintball küzdelmet 1981-ben játszották New Hampshire-ben, ahol 12 versenyző vett részt a küzdelemben, amelynek neve 'Zászlószerzés' volt. A játékot Ritchie White nyerte, aki egyetlen lövés nélkül szerezte meg az összes zászlót…
 • Az első szabadtéri paintballpályát New Yorkban építették ki Caleb Strong vezetésével.
 • A paintballt mint sportot Charles Gaines védette le 1982-ben 'National Survival Game' (NSG), azaz 'Nemzeti Túlélők Játéka' néven.
 • Az első paintball Nemzeti Bajnokságot 1983-ban rendezték nem kevesebb mint 14 000$-os fődíjjal.
 • 1984-ben jelent meg a paintball Ausztráliában 'Skirmish Games' (Csatajátékok) néven, majd Angliában, ahol 'The National Challenge'-nek, Nemzeti kihívásnak nevezték. Mindezek ellenére a paintball Európa-szerte csak 1990-es évek elején terjedt el.
 • 1992-ben megalakult az National Paintball Players League (NPPL), amely számos amatőr és profi paintball versenyszériát szervezett. Mára az Egyesült Államokban több mint tíz millióan űzik ezt a sportot.
 • A paintballban kevesebb a sérülés mint a teniszben, ezért a biztosítási statisztikák szerint a paintball biztonságos sport.

A paintball Magyarországon

 • A paintball hazai megjelenése az 1990-es évek közepére tehető. Kezdetben elhagyott laktanyákban és pincékben harcoltak a sportág szerelmesei, azonban hamarosan már 20-25 5 fős csapat küzdött egymással a magyar bajnokságban.
 • 2008-ban megalakult a Magyar Paintball Liga, amely rendszeres versenyek szervezésével össze is tartja a paintball hazai szerelmeseit. 2009-ben pedig bejegyzett sportszövetség lett a Magyar Paintball Szövetség, ezzel a paintball teljes jogú taggá vált a hazai sportéletben.

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!